Rólunk

Tevékenységünk

A klub a rászorulók segítését, nemzetközi kapcsolatok ápolását tűzte ki célul, emellett a segítő tevékenységbe a fiatalok felkészítését és bevonását is fontos feladatának tartja.
Az éves programok kialakításában figyelembe veszik a tagok ötleteit, elképzeléseit. „A hónap házigazdája” program azt jelenti, hogy a hónap aktuális programjának mindig más –más felelőse van.
Évente két alkalommal a dán régióvezetők látogatást tesznek a klubnál, de a világszervezet 2003. évi soros elnöke, az amerikai William Ward is- feleségével együtt- meglátogatta klubunkat.

Lasse Bergstedt és Poul Thomsen dán vezetők látogatása Szombathelyen

A szlovák klubok, különösen a pozsonyi klub rendezvényein gyakran veszünk részt. A szlovákok is gyakran ellátogatnak Magyarországra.

A szlovák klubbal a Pannonhalmi Apátságnál.

Klubunk a poszonyi klubbal 2005 telén.

Minden évben a Szent Márton napra gyűjtést szervezünk, valamint vásárt rendezünk a tagok és a tagok gyermekei által készített kis karácsonyi ajándékokból ( párnák, kerámiák, faliképek, mézeskalács, stb.).

Részlet a vásárból

A bevételt az elmúlt években az Erdélyben működő, dévai ferences gyermekotthon javára, valamint a szombathelyi Korai Fejlesztő Központ és Micimackó óvoda gyermekeinek játékvásárlására ajánlottuk fel.

Az ajándékok átadása a fogyatékosokkal foglalkozó óvodában

 Mikuláskor a klub fiatalok közreműködésével ajándékot oszt a város főterén a rászorultaknak.

Minden évben közösen ünnepeljük a Karácsonyt, az ünnepségen a családjaink tagjai is rész vesznek.

A klub a dániai szervezetek anyagi támogatását is élvezve lehetővé tette 10 fiatal számára hogy Dániában, az Aarhus-i Diakonusképző Nemzetközi Kurzusán folytassa tanulmányait, s visszatérve, mint szakember, és mint önkéntes segítő is hasznosíthassa megszerzett tudását és tapasztalatait.

E képzésben vett részt a Szombathelyen fiatalokból alakult másik klub, a Savaria Y’s Men Klub vezetőinek nagy része is.

A jelenleg 26 taggal muködő egyesület anyaklubja a Szombathely testvérvárosában, Koldingban működő Y’s Men klub. A két klub között nagyon szoros a kapcsolat, gyakran látogatunk el egymáshoz.

Klubunk a Dunai Régióhoz tartozik, minden második évben tartunk régiós konferenciákat is, melyen ma már a szlovák, magyar klubokon kívül a lengyelek is részt vesznek.

A klub tagjai minden évben szerveznek egy közös kirándulást valamely országba, ahol megtekintik a nevezetességeket, valamint a magyar vonatkozású helyeket is.

 

A Klub jelenlegi vezetősége:

President: Zsuzsanna Éliás
Vice-president: Erzsébet Takács
Secretar: Nándor Ullrich
Tresurer: Klára Pajor

Number of members: 26
« Vissza az előző oldalra!
Ys Men Klub Egyesület - Magyar